Haderslev og landsdelen

Lillebælt lokker

Lillebælt lokker er et særligt initiativ under Haderslev Kommune, som skal trække naturelskende turister til kystområderne. Kysten ud mod Lillebælt er nemlig et af de mest idylliske landskaber i Danmark. Og på grund af den store strøm i bæltet er der et godt fiskeliv, som indbyder til lystfiskeri året rundt.

Har du derfor en lystfisker i maven, kan vi i høj grad anbefale dig at tage en tur ud til kysten, købe et dagskort til at fiske i bæltet, og så ellers få fiskeudstyret i sving.

Ud for Haderslev Fjord er Lillebælt et idyllisk forvand, men mod nord, inden bæltet mødes med Kattegat, findes den stærkeste strøm i de indre danske farvande. Det betyder, at du skal være varsom, når du bader, men til gengæld bader du i friskt og godt vand, fordi der hele tiden er en stor udskiftning. Hele orrådet er samlet under betegnelsen Naturpark Lillebælt, og dte er en dækkende betegnelse.

Hvis du er heldig, så kan du se masser af marsvin. Lillebælt har nemlig den største koncentration af de små hvaler i hele Danmark, og det betyder, at der er gode muligheder for at se smukke dyr tumle sig med hinanden i vandoverfladen. Der er intet smukkere syn en sommerdag, hvor vandet er roligt, og solen skinner,

ashe