Haderslev og historien

Tips til dig der drømmer om at bosætte dig i Haderslev

På udkig efter en ny bolig? Og leder du specifikt i området omkring Haderslev? Så er der en række ting du skal huske at holde øje med. At købe bolig er nemlig en stor beslutning. Det er samtidig også vigtigt, at du på forhånd har dannet dig et overblik over hvad Haderslev og omegn kan tilbyde dig som nytilflyttet borger. Heldigvis kan du finde masser af gode tips og tricks til hvordan du skal forholde dig til det hele her.

Haderslev byder på prismæssigt overkommelige boliger

En af de første ting du skal gøre, såfremt du har besluttet dig for at købe bolig, er at lægge et budget. Det er nemlig en stor økonomisk beslutning at købe en bolig. Du bør derfor lægge et budget allerede inden du overhovedet tager i banken for at indhente tilbud på lån. Dit budget skal indeholde alle dine faste indtægter, samt naturligvis også dine udgifter. En god tommelfingerregel er i øvrigt, at du kan låne op mod 4 gange din bruttoindkomst.

Boligmarkedet i Danmark koger dog, så det er spørgsmålet hvor meget du egentlig kan få lov at købe for. Heldigvis byder Haderslev dog på et prismæssigt overkommeligt boligmarked. For nyligt blev et hus i kommunen endda sat til salg for kun 195.000 kroner, men til den pris skal du nok regne med at skulle sætte alt i stand fra bunden.

Sæt penge af i budgettet til VVS-projekter

Som kommende boligejer i Haderslev er det en god idé, at du sætter penge af i budgettet til boligforbedringer. Det forholder sig nemlig næsten altid således, at man som ny boligejer bruger en del penge på at sætte sit eget præg på sit nye hus. Og det kan snildt koste kassen. Der er heldigvis penge at spare. Blandt andet på VVS- og badeværelsesposten. I særdeleshed hvis man gør sine køb hos VVS- og badeværelsesbutikken rorfokus.dk, som byder på lavpris-VVS.

Det positive ved de billige boliger i Haderslev er, at du som ny boligejer med stor sandsynlighed vil have masser af penge til dine boligprojekter. Spørgsmålet er derfor blot hvilke ting du vil have ordnet på dit nye hus i Haderslev. Skal du f.eks. have installeret et spritnyt køkken? Have lavet et nyt badeværelse? Eller hvad med en ny udestue? Jo, muligheder er der nok af, og fordelen ved at bo i Haderslev er klart, at man har økonomisk overskud i uhørt grad i forhold til folk der vælger at bosætte sig i Aarhus eller København.

Tjekliste til dig der netop har købt bolig i Haderslev

Afslutningsvis er det værd at gennemgå denne tjekliste, såfremt du netop har købt bolig i Haderslev og er flyttet til byen. Du bør således huske at:

  • Registrere din adresseflytning på borger.dk: Husk at dette skal foretages senest fem dage efter flytningen.
  • Lær byen at kende: Haderslev er en moderne og attraktiv by. Lær den at kende ved at gå en lang tur med resten af familien. På den måde kan i let lære kulturfaciliteter, indkøbsmuligheder og lignende at kende.
  • Lær lokalbefolkningen at kende: Få tilmeldt jer et aftenskolehold, en sportsklub eller lignende, og lær lokalbefolkningen at kende.
ashe