Haderslev og historien

Hvad med en tur på Camino Haderslev Næs?

Er du til vandreture, så byder Haderslev og omegn på mange gode muligheder – blandt andet Camino Haderslev Næs, som leder dig fra Haderslev Domkirke ud på næsset i den skønne natur. På vejen passerer du en række af kirkerne omkring Haderslev, inden du returnerer til Haderslev Domkirke. På vejen kommer du også forbi den kendte Haderslev Dam, hvor der i 1959 skete en frygtelig ulykke med en turistbåd og 57 mennesker omkom.

Har du ungerne med på turen, har de med garanti brug for noget godt tøj at vandre i – og til det formål kan du for eksempel besøge https://kidsbrandstore.dk/, hvor man kan få alverdens beklædning til de mindste i familien.

En camino der fører dig forbi en række kirker

Camino Haderslev Næs fokuserer på de kirker, der ligger på

Haderslev Næs, og på den måde knytter denne vandrerute fint tilbage til de berømte caminoer i Sydeuropa, som også har relation til det religiøse område i menneskelivet.

På en vandretur ad en camino søger du reflektion og ro, og med sine 106 km har Camino Haderslev Næs bestemt af en længde, så du kan opnå sjælefred og indre ro.

På turen rundt om næsset kommer du forbi i alt otte kirker foruden Haderslev domkirke, der som nævnt udgør start- og slutlokationen for vandreturen af Camino Haderslev Næs. De otte kirker er Hertug Hans Kirke, Halk Kirke, Øsby Kirke, Starup Kirke, Grarup Kirke, Aarø Kirke, Vilstrup Kirke og Hoptrup Kirke.

Af disse forskellige kirker har

Hertug Hans Kirke måske umiddelbart det mest spændende navn, da Hertug Hans den Ældre var bror til kong Christian den 3., og dermed tæt relateret til kongefamilien. Kirken er fra 1569 også en del af et hospitalskompleks fra denne tid. Kirken står i dag som et resultat af en større ombygning i 1700-tallet, men har ellers fra starten været en del af dette hospital, som var en del af den tids forsorg for de udsatte i samfundet.

Støt Camino Haderslev Næs

Vil du være med til at støtte udviklingen og udbygningen af Camino Haderslev Næs, kan du melde dig ind i Klub Camino. Det er en forening, der har til formål – ud over i sin tid at etablere ruten – at støtte udbygningen og vedligeholdelsen af Camino Haderslev Næs og understøtte markedsføringen af vandreruten.

Opdeling i ni etaper

Camino Haderslev Næs er opdelt i ni etaper, så du kan overkomme at vandre turene samtidig med, at vandreturen ruten rundt kan foregå i et så tilpas roligt tempo, at du har tid til at opleve naturen og søge den indre fred, som en vandretur ad en camino gerne skulle være med til at sikre. De enkelte etaper er fra tre til 19 km lange, så der er også god mulighed for at tage flere etaper på en dag,. hvis du er i god form.

ashe