Haderslev og historien

Gode vandreruter i Haderslev

Det kan være forfriskende med en gåtur, og Haderslev er rig på smukke omgivelser og gode vandrestier. Der er mange muligheder for at få sine skridt i hus og frisk luft til hovedet, og vi vil komme med et par forslag til, hvor turen kan gå hen.

Er man ikke til en særlig lang tur, så er Poltekræmmerlavningen et godt bud. Denne rute er 1,2 kilometer, så her kan de fleste være med, eller hvis man blot ønsker en lille tur. Turen går simpelt rundt om Poltekræmmerlavningen, hvis navn stammer fra, at stedet tidligere var et samlingssted for egnens kludekræmmere. Søen, man går omkring, opstod i 1946, da der blev ledt vand ind fra et vandløb i nærheden.

Denne tur er en smule længere end ovenstående med sine 4,4 kilometer. Ruten starter ved parkeringspladsen i Gelsbro, hvor man kan parkere bilen og gå rundt på den gamle patruljesti “Sjapmosen” i heden, indtil man ender ved parkeringspladsen igen.

Er man til en lidt længere tur, kan man nyde de smukke omgivelser rundt om Haderslev Dam. Fra Geheimerådens Sti fra Erlev går ruten videre forbi Bergs Plads, hvor der er både borde, bænke og grillsteder. Videre på ruten kommer man forbi Dyrehaven, hvor der lever både dådyr og kronhjorte. Når man når til Nørreskovgård, er der både læskur og toilet, samt en smuk udsigt ud over dammen og fjorden. Ruten fortsætter herefter over Hindemaj-dæmningen, hvorefter Restaurant Damende ligger i udkanten af skoven. Ruten fortsætter herefter mod Haderslev gennem Fredsted, hvor man senere kommer til både sygehuset og lidt efter Gl. Haderslev Kirke. Herfra kommer man via omkørselsvejen så tilbage til Erlev, hvor turen startede. Det er en smuk tur på omkring 12,5 kilometer, så her skal de gode vandresko findes frem.

Haderslev har mange flere ruter af varierende længde, hvor man kan nyde den smukke natur. Tag vandreskoene på og kom ud i den dejlige, danske natur.

ashe