Haderslev og historien

Nyd et glas vin Haderslev Dam

Naturen omkring den gamle sønderjyske købstad Haderslev er smuk. Byen ligger ved Haderslev Fjord, og parallelt med Fjorden ligger Haderslev Dam, som i virkeligheden er et stort søområde. Her har Haderslevs indbyggere gennem alle tider nydt at spadsere og glæde sig over den smukke natur, og også i dag er området ved Haderslev Dam et yndet mål for udflugter året rundt. Og i sommertiden er det et ideelt sted at slå sig ned med en picnickurv og nyde herlig mad og et godt glas vin.

Find vinkasser på nettet

Når I skal finde den rette vin til en picnic ved Haderslev Dam, er det oplagt at finde nogle gode vinkasser med spændende vine på nettet. Vinoteket.com har et stort udvalg af spændende vinkasser. Du kan både få vinkasser med flere flasker af samme vin, eller vælge vinkasser med et udvalg af forskellige vine fra et vindistrikt. Vælger du vinkasser med det sidste, giver det mulighed for at prøve flere forskellige vine og ud fra det finde ud af, hvilken en man måske vil købe flere flasker hjem af.

Det er blevet nemt at købe vin, hvis man vælger at gå via en webshop som Vinoteket.com. Man kan på en helt anden måde end i en fysisk forretning få et overblik over de mange vindistrikter og de mange forskellige vine herfra, og man træffer stille og roligt sit valg. Efter en dag eller to står der vinkasser ved din hoveddør – nemmere bliver det ikke.

Haderslev Dam – Sønderjyllands største sø

Haderslev Dam er en bynær sø, og faktisk er der tale om et område delt i tre søer, hvoraf den vestlige del tæller som den største sø i Sønderjylland. Så der er rigtig mange muligheder for at nyde naturen og finde et smukt sted at holde sin picnic. Langs sydsiden går således en spadsererute, der kaldes Gehejmerådens Sti, der blandt andet går til området Bergs plads, hvor man kan sidde ved bænke og borde, og hvor der er mulighed for at grille. Stiens navn hentyder også til, at Haderslev er en domkirkeby og den ‘fornemme’ af de tre sønderjyske købstæder på østkysten, Aabenraa, Sønderborg og Haderslev.

Får I nok af naturen, er Haderslev by også et besøg værd med sine gamle huse, den store domkirke og det gamle kaserneområde. Men vil I nyde et glas vin i naturen, er området omkring Haderslev Dam absolut at foretrække, og der er mange muligheder for at finde et fredfyldt sted.

ashe