Haderslev og historien

Indret dig med plakater og dyrk din interesse for historiske Haderslev

Haderslev er en af de gamle byer i Danmark. Derfor er det også en by med historie, som du kan besøge, hvis du har interesse for både national og regional historie.

Måske er du så historisk interesseret, at du tager din interesse med hjem og indretter dit hjem derefter. Du kan for eksempel bruge plakater med historiske motiver og indrette dig et hyggeligt rum, hvor du kan læse historiske romaner og se historiske film. Med plakater kan du indrette dit hjem tematisk, som du ønsker det i forhold til dine historiske interesser.

Haderslev er en del af Sønderjylland og har derfor en historie, som er unik i Danmark. Ikke mindst alt det, der skete efter de første slesvigske krigen i 1848 og frem til genforeningen med Danmark i 1920 interesserer mange, og du kan inddrage den del af historien i indretningen af dit værelse. Ud over plakater med generelle historiske motiver kan du finde kopier af plakater fra denne periode, hvor kampen mellem dansk og tysk foregik mere eller mindre offentligt.

Masser af mindesmærker og historiske bygninger

I dag betyder den lange historie, at der er masser af historie at finde i Haderslev. I modsætning til en af de andre sønderjyske købstæder, Sønderborg, blev byen ikke skadet under krigen i 1864, så der masser af gamle bygninger og flotte gader med historiske huse. I dag er det ikke mindst den smukke domkirke, som turister valfarter til.

I byen finder man også mindesmærker fra den sønderjyske og slesvigske historie, så der er mange muligheder for spændende udflugter til Haderslev og omegn.

ashe