Haderslev og historien

Drømmer du om at starte en Bed & Breakfast?

Har du altid gået og leget med tanken om at starte en Bed & Breakfast i Haderslev? Nedenfor kan du finde gode tips og tricks til at komme i gang med dit projekt.

Læg et budget for din B&B

De fleste, der starter en B&B, har det som et sideerhverv. Typisk har de enten efterløn eller et lønnet job ved siden af eventyret om at starte en egen Bed & Breakfast. Uanset hvad, er det vigtigt, at du tager dit projekt seriøst, og du lægger et budget. Du kan eventuelle overveje at søge et erhvervslån til at hjælpe dig i gang med dit nye forretningseventyr.

Tjek reglerne for udlejning

AirBnb er naturligvis ikke den eneste platform, men vi går ud fra at du sikkert kommer til at leje værelser ud på den populære udlejningsplatform, når du får sat din B&B op. Derfor er det vigtigt, at du kender til udlejningsreglerne.

Hvor i Haderslev skal din Bed & Breakfast huse gæsterne?

Placering er en enorm faktor, når du har overnattende turister hos din B&B. Tjek derfor alle alternativer som fx centrum af Haderslev, fjorden, Haderslev Dam og andre områder. Brug god tid på at gennemgå en grundig undersøgelse af området.

Hvornår skal man betale moms?

Hvis du estimerer, at du samlet set vil tjene mindre end 50.000 DKK på overnatninger i løbet af kalenderårets 12 måneder, er det ikke nødvendigt at blive momsregistreret. Der er mange, som er glade for at undgå at betale moms, men det handler jo også om at drive en succesrig forretning.

Hvis du når over de 50.000 DKK inden for de 12 måneder, skal du både momsregistreres og oprette et CVR-nummer. I den forbindelse kræves det, at din virksomhed som minimum er en enkeltmandsvirksomhed. Nu bliver det altså teknisk, og generelt er det altid en god ide at hyre en revisor, så du undgår fejl og bøder.

ashe